Kurs

Har du lyst på en adrenalinopplevelse du kommer til å huske resten av livet – eller gi det som gave til noen du er glad i?

Det å hoppe ut av et fly som er i 100 % topp stand, i flere tusen meters høyde, kan for de fleste virke som galskap, vanvidd og lek med livet. Mange drømmer om å gjøre det, men mangler akkurat det lille som skal til. Du har kommet ett skritt nærmere!

Stillheten og friheten du vil oppleve når henger under en fallskjerm for første gang er vanskelig å sette ord på. Når du etter noen hopp blir kvitt navlestrengen (lina) og skal ha ditt første frittfallhopp vil du oppleve en ny dimensjon. Under progresjonen vil du lære hvordan du skal bruke armer og bein som ror når du skal fly fremover eller sidelengs. Første gang du svever sammen med en annen fallskjermhopper så skjønner du virkelig hvorfor du har begynt å hoppe fallskjerm. Følelsen lar seg ikke beskrive – den må oppleves.

Du har sikkert mange spørsmål og det kan hende du til og med kjenner litt skrekkblandet fryd ved tanken på å hoppe fallskjerm. Svar på en del av dine spørsmål finner du her på hjemmesiden, andre spørsmål vil du få svar på under kurset.

Kurs 2024

  • Kurs #1: 21.-24. mars
  • Kurs #2: 25.-28. april
  • Kurs #3: 30. mai-2.juni (OBS: flyttet en uke fra opprinnelig dato)
  • Kurs #4: 13.-16. juni
  • Kurs #5: Juli (datoer kommer)
  • Kurs #6: August (datoer kommer)
  • Kurs #7: September (datoer kommer)

De fleste kursene går lørdag-søndag (hele dagen), påfølgende onsdag (ettermiddag) og påfølgende lørdag-søndag (hele dagen). Noen kurs kan gå torsdag kveld, fredag kveld og hele lørdag-søndag.

Les mer her om hvordan kurset er lagt opp.

Du finner også alle våre kurs som Facebook events.

Priser

Fallskjermkurs koster 7000,- kroner og inkluderer teorikurs og prøve, praktisk trening, pakkekurs, 2 fallskjermhopp og lån av alt nødvendig utstyr, samt plassavgift for inneværende år.

Obligatorisk fallskjermforsikring (ca 830,- kroner) og medlemskap i F/NLF og lokal klubb (ca.1.600,- kroner) kommer i tillegg og betales direkte til F/NLF via MinIdrett.

Ved eventuell avmelding fra kurset senere enn 14 dager før kursstart refunderes 50% av innbetalt beløp. Ved avmelding senere enn 7 dager før kursstart gis det ingen refusjon.

Om kurset og hva du vil lære

Elevutdannelsen i Norge er standardisert. Opplæring foregår på såkalte «Firkantskjermer» (vingfallskjermer) som er relativt enkle å styre.

Sikkerhet er selvfølgelig i fokus, og utstyret er underlagt streng kontroll av utdannede kontrollører. Fallskjermutstyret har automatåpnere som sikrer at en utløsermekanisme åpner reservefallskjermen i trygg høyde dersom man ikke har trukket hovedskjermen.

Linekursene går over en helg, etterfulgt av praktisk utøvelse påfølgende onsdag (ettermiddag) og helg. Under ledelse av kursinstruktør som har assistanse av en eller flere hjelpeinstruktører vil du gjennomgå en grundig trening. Det legges opp til teori og praktiske øvelser, med stor vekt på sikkerhetsprosedyrer, hele dagen lørdag.

Første søndag starter med repetisjon og deretter en enkel teoriprøve. Er været bra så hoppes de første hoppene på søndag. De fleste hopper 1-2 hopp den dagen. På de første hoppene vil fallskjermen utløses via line, etterhvert vil du kunne hoppe frittfall og utløse fallskjermen din selv.

Etter dette er det lagt opp til ytterligere hopping dedikert for ditt kurs påfølgende onsdag (ettermiddag) og helg (lørdag-søndag). Avhengig av vær og progresjon vil du etter disse dagene være godt i gang med hoppingen på veien til A-sertifikat (selvstendig hopper). Les mer i neste steg.

Vilkår

For å kunne hoppe fallskjerm i Norge må du være fylt 16 år den dagen du skal hoppe, blitt godkjent av lege (normal god helse) og ha gjennomført fallskjermkurs. Maksimum vekt for å ta kurs hos oss er 98 Kg.

Neste steg

Som elev er du klar for neste steg når du har 26 godkjente fallskjermhopp i din progresjon. Deretter er du klar for å delta på A-sertifikatkurs. Når du har bestått A-sertifikatkurset ved en skriftlig og praktisk prøve blir du selvstendig fallskjermhopper. A-sertifikat gir hopperen rett til å hoppe med typegodkjent privateid fallskjermsett.

Nimbus fallskjermklubb vil gjøre det vi kan for at nettopp du skal få oppleve en
idrett fylt med fart, spenning, samhold og et godt miljø.

Påmelding til kurs

Dette skjemaet benyttes for deg som har spørsmål eller ønsker å melde deg på fallskjermkurs hos Nimbus Fallskjermklubb.